12 Temmuz 2011 Salı

Kariyer.net versus yenibiris.com

Üniversiteden yeni bir mezun olarak haftada en az 15 saatimi internette iş arama ve başvuru yapma üzerinde harcadığımı itiraf edebilirim. Nasıl mı arıyorum, önceleri sadece kariyer.net  üzerinden ilgilendiğim tüm firmaları aratıp, iş fırsatlarına bakıyor, yada fresh graduate, junior vb key wordlerle arama yapıyordum. Ancak sonrasında okuldan Kep almaya gittiğimde bana hediye edilen "yeni mezunun iş rehberi" isimli küçük kitapçık sayesinde yenibiriş.com ile tanıştım. Kitapçığın hepsini okudum çünkü gerçekten eğlenceli ve doğru bilgiler içeriyordu, güzel öneriler ve ipuçları vardı.




Daha sonrasında bir değişiklik yapıp sitesindeki ilanlara göz atayım dedim. Açıkçası  bence bir karşılaştırma yapmak gerekirse

Kariyer.net                                                                      yenibiris.com                     
*İlan veren firma  sayısı daha fazla                                     *İan veren firma sayısı daha az
*İlan veren firmaların niteliği ( büyüklük,                             *İlan veren firmalar genellikle daha küçük ölçekli
çalışan sayısı vb ) daha fazla
*İş arayanlar için kullanım tam bir fiyasko                          * İş arayanlar için user-friendly arayüz
*CV bırakmak zor                                                            *CV bırakmak kolay


Bu gibi nacizane gözlerim sayesinde diyebilirim ki, yeni bir işte gerçekten yüksek bir potansiyel var, çünkü artık çoğu firmanın kariyer.net'e ilan verdiği kadar aynı ilanları yenibiris.com'da da yayınladığını görüyoruz.  Eğer yenibiris.com iş veren sayısı ve niteliğini yeterince arttırısa, kariyer.net'in onun karşısında dayanması çok kolay olmayacaktır. Çünkü bir iş arama sitesi için bence içerisinde size uygun bir sürü iş olmasından ziyade size o işeri kolaylıkla sunuyor olması önemlidir.

Kariyer.net'te yaptığın ayrıntılı bir taramada dahi önünüze 2500 tane ilan incelenecek 50 syf gibi şeyler çıkıp bunlardan %70'ine hiç bakmıyorsanız, boşa giden saatleri bir düşünün.

Aynı zamanda kariyer.net'in bu zayıflığını yakalayıp devre dışı bırakmasından ziyade, yenibiris.com'da + olan güzel bir özellikten bahsedeyim.

Örneğin ilanları incelerken bir firmayı beğendiniz ve diğer ilanlarına da bakmak istediz. Hemen tıklandınız ve karşınıza 75 ilan çıktı, 6 syf olduğunu farz edelim.  Kariyer.nette sayfaların hepsini  tek tek ziayret etmelisiniz, ancak yenibiris.com'da filteniz yan tarafta durmaya devam ediyor, yan tarafatan hemen tecrübesi 2 yıldan az olanarı seçtiniz ve ilan sayısı 10'a indi, finans departmanına ait işleri görüntülemek istediniz, ilan sayısı hemen 3'e düştü. Ve bunların hepsi çok kısa bir sürede oldu.

Ancak kariyer.net'e baktığınızda filtre ekranı ile sonuç ekranları ayır ayrı açılıyor. Elde ettiğiniz sonuçları beğenmezseniz, tekrar en baştan detaylı aramanızı yenilemelisiniz. Bu gibi durumda da, kariyer.net'in çk sayıda ilana sahip olması bir avantajdan ziyade dezavantaja dönüşüyor.

Bir kullanıcı olarak, 2 siteninde eksiklerini gidererek, çeşitli ve çok sayıda ilanı kolay kullanıcı yüzü ile bize sunmasını diliyorum. Ancak, okunabilir yazıları ve makaleleri ile yenibiris.com'un gönülleri tefh ettiğini de eklemeliyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder