1 Ağustos 2011 Pazartesi

Stars Falling From The Sky / Pick the Stars / Wish Upon a Star

 Öncelikle izlemek isteyenler:  www.viki.com 'da Stars Falling From The Sky  diye aratarak bulabilirsiniz.

Eveeet, hakkında pek türkçe yorum öneri bulamadığım, hatta hiç bir türkçe sitede görmediğim ama böle birşeyi beni cezbeden bu kore dizisini denemek istedim. Üstüne üstlük türkçe altyazısı da vardı :) ve böyle olduğunu görünce bende size onu biraz tanıtmak istedim :)

Öncelikle önüme ne gelise izleyip, bitiren birisi değilimdir mesela herkesin çok sevdiği mary stayed out all night bitiremediğim dizilerdendir ama bu dizi kesinlikle sonuna kadar kendisini izlettiriyor. Kore'de 2010 yılının ocak ve mart ayları arasında yayınlanmış.

Dizimizi bir cümle ile açıklarsam, bir sigorta şirketinin gözde avukatı/Won Kang Ha  ve satış ekibindeki bir kızın/ Jin Pal Kang aşkıdır. Avukatımız, şirketin kurucu ortağının oğludur ancak yönetsel işlerde görevi yoktur, ve satış ekibinde takım lideri olan bir erkek kardeşi vardır. Şirketin yönetsel işlerini yapan ise diğer kurucu ortağın torunu olan bayandır ki bu bayan küçüklüğünden beri avukata aşık mıdır bilemeyeceğiz ama sürekli onu kendisi ile evlenmeye ikna etmeye çalışmaktadır. Tüm bunlarında ortasında Jin Pal Kang ultra ilginç bir aileden gelmektedir. Babası doktordur ve 5 evlatlık çocuk almıştır, aiedeki tek biyolojik çocuk  sorumsuz mu sorumsuz Jin Pal Kang'dır. Ve son 5 yıl içerisinde sadece avukatı sevmiş ve onun peşinden koşmuştur.

Ve dizimiz Jin Pal Kang 'in ailesini trajik bir şekilde kaybedip 5 küçük kardeşi ile ortada kalmasıyla başlar. Kardeşleri ile birlikte kendi yolunu bulma çabasıyla avukatın evine taşınması ile devam eder.

Sizleri şunu söyleyeyim en azındna ilk 6 bölüm çok ağlayacaksınız. Karakterin, kişiliğin her zaman beton gibi sert olmadığını, size yapışıp kalmadığını, durumlara göre insanın ne kadar değişebileceğini göreceksiniz. Çocukların ve ablalarının çektikleri acılar gözlerinizi doldururken, Jin Pal Kang'ın daha iyi bir insan oluşunu  izleyeceksiniz.




İlk 6-7 bölümden sonra süper bir komedi başlıyor, işler  yavaştan yoluna giriyor. Tabiki böyle bir hayat asla çok kolay olmayacaktır ama  ilk 6-7 bölüm kadar ağlama yoktur ve yavaştan aşk başlamaya başlar. Hatta yukarki fotografta görünen avukatın evinde yaşayan küçük yiğenin Jin Pal Kang'a olan aşkı ve yaptıkları sizi dizinin sonuna kadar kahkahalara boğacaktır :) ki beni çok güldürdü saolsun canım :) (çokta şeker bir çocuk itiraf ediyorum :) )Aslına dizinin ilerleyen bölümlerinde işler daha da karışacak, avukatın Jin Pal Kang'a olan ilgisini farkeden kardeş, bunu engellemek için Jin Pal Kang'a yaklaşacak ve kendini ona aşık bulacaktır. Avukatla evlenmek isteyen müdürün, önemli bir kozla avukatı kardeşi üzerinden tehdit etmesi de filmin önemli bir konusunu oluşturmaktadır.

Tüm bu hareketli ve dopdolu senaryasunda bunlar dışında da bir çok konu paralel işleniyor, örneğin, evdeki 3 erkek de Jin Pal Kang ile ilgilenmeye başlayınca kardeşlerde kurtuşları için birisi ile evlenmesi gerektiğini düşünüyor  ve 5 çocuk içerisinden 3 tanesi bu 3 yakışıklıdan her birini desteklemeye başlıyor, ki bu diyaloglarda sizi kahkahalara boğacağına eminim :) Aşağıdaki fotograftaki paran ve nami... Nami bebek olanları paran ise avukat beyin tarafını tutan uyurgezer kardeş :)


Sonuç,

-Millet! Vaktiniz varsa kesinlikle izleyin. İyi vakit geçirmeyi geçtim sizi hayat hakkında, aile bağları ve kan bağları hakkında düşündüren, kişilik hakkında düşündüren bir dizi.
-Aslında kore dizileri genelde eğlenceli başlar sonra dramatikleşir, bu tersden gittiği için daha da zevkli kıştan sonra bahar gelir fikrini hissediyorsunuz.
- Asla ne ağlarken ne gülerken katılıp, sıkılacaksınız... o boğucu hava yok filmde sadece yüreğinize dokunuyor, sizi ağlatmak için boğmuyor.
-Kızın 25 yaşında bir karakteri canlandırması bana biraz garip geldi, kesinlikle 30 üstü gözüküyor, makyjıda yapamadınız be ekip dedim :)
-Avukatımız cidden karizmatik ve yakışıklı eminim ki kendine has bir kız kayran kitlesi vardır :) ama dizideki uzun boylu karakterimiz değil. Genelde asıl karakter en uzun ve yakışıklısı olur ama bu sadece yakışıklısı :)
-Müdür hanım, bana başından beri iyi insanlarda kötü şeyler yaparı kanıtladı. Hele arada söylediği "" Anne! onunla evlenmek istiyorum çünkü öncelikle bir insan olarak yaşamak istiyorum. Benim önceliğim kadın değil, insan olmak! " gerçekten biraz olsun o karakteri anlamama imkan sağladı ve bu repliğin dizi deki en güzel repliklerden birisi olduğunu düşünüyorum...
-Belki gelip korean dramas listemde 1 numaraya oturmadı ama bende kesinlikle ayrı bir yer bıraktı :) İZLEYİNNN, öneririm ::)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder