2 Ağustos 2011 Salı

Yanlış yaparak hayatınızı değiştirebilir misiniz? Bade Yaptı...

Yaklaşık bir hafta önce olan bir olaydan bahsedeceğim....
Küçük kız kardeşim kedileri sever çünkü zaten evde kedi besliyoruz. Kendisi iri yarı, tembel bir siyamdır :) Adı paşa :) Buradan yola çıkarak kendisi bir sokak kedisinin burnunu çok sevimli bulduğu için burnuna dokunmak istemiş ve kedi sinirlenip bir güzel elini ısırmış. Isırmak ne kelime kanatmış.
Tabi bizimkiler hemen hastane yollarında :) Haydarpaşa numuneye gitmişler ve kayıt yaptırıp kuduz aşısı olmuşlar.

Verilen reçeteye göre 5 tane aşı olması gerekiyor kardeşimin ve kedinin de 10 gün boyunca gözetilmesi. Eğer 10 gün sonunda kedi ölmezse kardeşim de kalan son 2 ignesini olmayacak.

Sokak kedisini gözetmek mi? Nereden bulabilir ki tekrar aynı kediyi, ya başka bir sebepten ölürse. Bu korkularla biz de mecburen kediyi eve getirdik ve banyoya kapattık. Başta ulatra korkuyorduk, kuduz olmalı kedi, yemek fln uzaktan verip kaçıyoruz. Ancak günler yavaşça geçtikçe çok sağlıklı ve çok şeker olduğunu anladık. Banyodan çıkarttık şu an evde geziyor, çok oynuyor, çok koşuyor.


Yukarda gördüğünüz fotograf bu sokak kızına ait :) Evet ben ona ne mi diyorum,

Bade yaptığın yanlış, hayatını değiştirdi. Kim bilirdi birisini ısırdığın için bir ev bulacağını :) Demek ki herzaman iyi olmak, şirin olmak değil bazende yanlış yapmak şansını döndürüyor canlıların.


Badenin gözetim süresinin bitmesine 2 gün kaldı, bugün biraz ateşi vardı ve keyfi yoktu. Yanlış birşeylerin olmaması için dua ediyorum, çünkü gerçekten çok uysal ve çok tatlı bir kedi. Sokak gerginliği ile ısırdığını düşünüyorum kardeşimi, umarım böyle olur...

Uzun ve neşeli yaşa benle bade, çünkü sana alıştım kızım :)

Not: Başına böyle şeyler gelenler içinde tecrübelerimi paylaşayım,
1- Haydarpaşadan diğer aşıları vurulmamız için Ümraniye devlet hastanesini kullanacağımıza dair bir kağı imzalamamız gerekiyor.
2-İlk başvurduğunuz kurum sizin takipçiniz oluyor. Aşılarını yaptırıp yaptırmadığınıza dair telefon ediyor ve takip ediyor.
3-2 gün sonrada kedinin durumu ile ilgili bilgi vermek için tekrar Numune ile görüşeceğiz onlarda duruma göre devam yada tamam diyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder