15 Ağustos 2011 Pazartesi

Sokak Kızı Sokak Kızıdır ! ( mı acaba? )

 Açıkçası ben insanları sahip oldukları eğitim, bilgi birikimi, para ve imkanlara göre yargılamayan ve isteyen çalışan herkesin istediğine ulaşabileceğine inanan bir insanım.

Ama bugünlerde biraz sorgular olduk gerçekten böyle mi?

Örneğin bence çoğu insanın küçümsediği ya da alay ettiği kişiler belli imkanlara sahip olsaydı belki de çok farklı olurdu. O yüzden insanları yargılamamalı ve bir şans vermeliyiz diye düşünürüm. Ama belki de gerçek olmaya bilir mi? Nerede doğduğumuz, neler yaptığımız bizi biz mi yapıyor? Ve hangi şartlar gelirse gelsin biz, biz olarak mı kalıyoruz.

Şimdi neden sorguluyorsun kızım, işin gücün mü yok, ne güzel inanıyormuşsun işte derseniz. Beni bu düşünceye iten Bade' dir. Yeni kedimiz...

Durum şöyle :  Evde bebekliğinden beri tamamen evde büyümüş bir Siyam kedisi ve  geçen günler sokaktan  evlat edindiğimiz yavru kedi var. Siyamın şimki ve büyüme evresini tamamen biliyorum.
Sokak kızımız 1 aydır bizimle birlikte olmasına rağmen hala değişemiyor. Her zaman maması ve suyu tam, biz yemek yerken isterse onada kıyak geçip tekrar verebiliyoruz. Ancak bu kızımız yine de bizim yemeklerimizden istiyor. Ciğere deli gibi saldırıyor. Halbuki herzaman yemeği tam, karnı tok.
Bebekliğinden beri ev kedisi olan Siyam'ımız ise önüne ciğer koysak bile asla maması dışında birşey yemiyor. Senin elindeki, yediğin şey için asla sızlanmıyor. Fakat bu evlat edindiğimiz kız biz birşey yediğimizde durmadan öyle ağlıyorki illa kendisine verilmesi için ortalığı birbirine katıyor.

Yorumum ne mi?

Evet galiba, ne kadar iyi imkanlara sahip olursa olsun. Nereden geldiği kolay kolay değişmiyor.

İnsanlarla kediler aynı mıdır canım, yok bence değildir, olmamalı canım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder